EL PIRINEU DES DE MONTJUÏC

LES MUNTANYES DEL CANIGÓ DES DE MONTJUÏC

Barcelona Pirinenca 2b

Gaudí i Verdaguer, obra i inspiració.

Montjuïc és un menut turonet arraconat vora el mar des de poc després que Barcelona va derribar les seves propies muralles. La ciutat s’hi va acostar cap a Montjuïc com a cops d’onada; el barri de Poble Sec va enfilar-se com l’escuma i anys tard, per darrera va ser envoltat per altres barris i la zona Franca. A l’any 1929 se’n va fer al damunt l’exposició universal i al 1992 les Olimpiades. Montjuïc és el pujol més emblemàtic i el més integrat en aspectes a la ciutat. ..Pero segueix essent petit, petit i baixet i molta gent segurament per això es pensa que des de dalt, només pot servir per mirar Barcelona o ben poca cosa més. Però la veritat és ben bé una altre!, resulta un gran mirador d’horitzons!. Des de dalt el Castell i des de algo més avall també es poden albirar els Pirineus, cap a la dreta a tocar de mar es copsa la Costa Brava i cap al sud, com ja vaig ensenyar, algunes vegades fins i tot Mallorca.  Aquestes son fotografies que vaig fer el 22 de Gener.

EL PUIGMAL, DESTACAT

eL Puigmal (2913m)  és la gran prominencia més destacada des de Montjuïc. Davant seu el Turó del Guinardó i la Universitat de Barcelona, en primer terme, a baix de tot. DSCF0740 B

Els altres cims de la zona; finestrelles, noufons, noucreus..   enmarcant l’olla de Núria, amagada.

Montjuic Noufons

..Del Noucreus al Bastiments, passant per el Torreneules, l’Infern i el Balandrau, també darrera la zona del Guinardó.

Montjuic-Bastiments

Per finalitzar una altre semblant a la del principi, però amb gavina inclosa, de les muntanyes del Canigó perfilades més enllà de totes les carenes que hi han al darrera la Sagrada Família. Pot resultar emotiu que aquests parell d’elements tant significatius i simbòlics per la cultura o historia de Catalunya és puguin veure justament en línia des de Montjuïc. Això s’esdevé gràcies al passadís que hi ha entre els cingles de Bertí i el Montseny.

DSCF0776DSCF0764

Un pensament sobre “EL PIRINEU DES DE MONTJUÏC

 1. Hola!
  Sóc Andreu Moreno, treballo a l’Institut Bosc de Montjuïc. Veig que ets un expert en horitzó des de Montjuïc… puc fer-te una pregunta?
  Sovint des de la sala de professors veiem dos turons nevats a simple vista, lluny dels detalls que mostres a les fotos.
  un més a la dreta, i un més a l’esquerra, i entre ells ens tapa la visió la serra de marina.
  El de la dreta és evidentment el Montseny. I aquí comença del debat.
  El de l’esquerra és, per la majoria dels meus colegues, també el montseny. El primer seria el Turó de l’home i l’altre les Agudes, o el Pla de la Calma…. Per alguns altres el de l’esquerra estaria més enllà del Montseny, i podria ser la serra de Santa Magdalena-Puigsacalm o encara alguna serra de més enllà.
  Em pots ajudar a determinar què és?
  En el nostre twitter hem penjat dues fotos (boscmontjuic).
  El meu correu és moreno.andreu de gmail.com.
  No saps quanta il·lusió em faria poder-ne treure l’entrallat.

  Gràcies,

  Andreu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s