Montjuic i Barcelona des de el Cap d’Or (Tossa)

MONTJUIC I BARCELONA DES DE EL CAP D’OR  (Tossa)

Montjuic des de el Mont Guardí (Cap d'Or)

La contemplació de Montjuic des de el Cap d’Or (o Cap de Tossa) de tant en tant és una meravella. Si prescindeixo de ser conscient de que representa la ciutat de Barcelona (amb tots els seus atributs: soroll, polució, degradació..) per mi és una de les contemplacions que m’apropa més a “allò” que alguns altres potser  ho “troben” en exercicis de meditació trascendental.

Montjuic suspès en l’aire, gràcies al miratge refractari… Algunes gavines planejant, també suspeses en la distancia.. i el to bronzejat de l’horitzó.. Aquesta imatge, i les que segueixen les vaig fer el 28 d’Octubre de l’any passat en un vespre net, acaronat d’aprop per la Tramuntana. La Torre de Collserola i el Tibidabo es percebien clarament a ull, magníficament amb binocles, i Montjuic flotava com un vaixell i el seu Castell com si en fos xemeneia.

El contrast entre l’aire fred, el qual planava damunt el mar encara comparativament calent  era el que invisibilitzava la part baixa de la muntanya; el fenòmen es dona especialment els dies més frescos de la tardor i de l’hivern, ocasionalment també en altres mesos de l’any. Sense tal fenòmen, alguns altres detalls podrien apareixer a la vista de l’amant dels horitzons, tanmateix, per a mi els miratges son part consubstancials del conjunt de coses que també em fan respirar visualment.

DSCF7682 guardi montj blg r3

Una vista més similar en quant a tamany aparent, a la que resulta perceptible a ull nú.

L'horitzó de Barcelona des de el Mont Guardí o Cap d'or

Encuadrant Sant Pere Mártir, Torre de Collserola i Tibidabo. Vista de nou comparable a la que hom pot contemplar amb uns binocles. El Sol es trobava llavors a pocs graus a la dreta de la zona focalitzada; l’aire daurava el llum, enfortit de brillantor amb el reflexe del mar i les seves ones, quals com arestes fines de pedra preciosa convertien el paisatge en joia.

Anuncis

Un pensament sobre “Montjuic i Barcelona des de el Cap d’Or (Tossa)

  1. Retroenllaç: L’ECLIPSI DE SOL PER MONTJUIC. UN GRAN ESPECTACLE. | Horitzons llunyans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s