Begur al vent, simfonies d’elements.

P1260223 canigó

El passat dia 5 de Febrer em vaig acostar a Begur a retratar i filmar la tramuntana (no la serralada sino el vent). La torre de Begur és un indret molt adient en aquest sentit. Des de allà el vent es sent amb molta força i les panoràmiques potencials, tot i no ser molt kilomètriques, en altres aspectes son altres aspectes son pluritemptadores. A una banda el pirineu ben nevat, a la dreta el massís del Montgrí amb la seva fortificació mai acabada, el cap de Creus, les Illes Mèdes.. En d’altres direccions la plana de l’Empordà, el Montseny i d’altres geografies. És un indret que convida a passar-s´hi estona, fins i tot amb vents de 100 km/h o més i amb les mans d’un a mig gelar-se. La bellesa dels panorames ho compensa.

tramuweb

Aquesta vegada el contingut dels elements que vull ilustrar està quasi tot compilat en aquest audiovisual d’aquí al damunt (clikeu). Està editat mitjançant una eina senzilla -el windows movie-maker de nou- pero penso que m’ha sortit un resultat prou decent.. (bé, depen de les exigències de cada lector, per descomptat)

AL VENT

En aquesta ocasió és el vent mateix el protagonista, més que els horitzons en si. El vent i els seus efectes.. Efectes o conseqüències!, com ara la pols d’una pedrera arrosegant-se kilòmetres (la qual contribuïa una mica a espatllar transparències), com ara uns pins els quals sembla que estiguin ballant heavy metal pero de manera molt més perillosa, conseqüències també a l’aigua, onades fent batzegades contra les petites cales o un “camí de llum” irisada damunt el mar.
Amb tot això m’era ben difícil fixar quieta la càmera (reconec que no anava prou ben preparat) i per tant totes les filmacions estàn mogudes, pero es part del vent també, si més no un efecte més del mateix. Un vent que a Portbou va arribar a tenir una intensitat de 173km/h. Dada del Meteocat.

En quant als emplaçaments concrets, comentar que les primeres preses fotogràfiques i de video estàn fetes des de la torre de guaita de Begur, les subsegüents des de vora el Cap Sa Sal (Begur) i les últimes des de Sa Riera, Begur també.

P1260279 iris

Un camí de llum irisada cap a l’horitzó, producte de la combinació del sol, del vent i de les onades.
Més comentaris sobre la foto i el fenòmen a: https://www.facebook.com/horitzonsllunyans/posts/345156095668809

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s